HVV heren 2 pakt 5 punten uit 2 wedstrijden

02-12-2018 - Woensdag 28 november. Met de broodtrommel in de hand wordt afgereisd naar Voorthuizen, waar al om 19.30 uur de warming-up moest plaatsvinden voor de wedstrijd tegen SDS HS3

In de eerste set werd scherp begonnen. Deze wil HVV nog wel eens weggeven, maar daar was ditmaal geen sprake van (17-25). In de tweede set was het SDS wat op voorsprong kwam. Die deden nou niet zozeer iets beter, maar HVV Berends en Slump werd erg slordig. De servicedruk bleef uit en SDS trok hier uiteindelijk aan het langste eind in een 25-23 voor de thuisploeg. De derde set moest HVV weer het initiatief nemen met wat netter en technisch verzorgder spel. Dit lukte (min of meer). Het geheel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar de set werd in ieder geval verdiend en gewonnen (22-25). Met Wienand in de gelederen op het middenveld en met hopelijk ook wat meer vechtlust bleef het echte verweer aan de kant van SDS uit. Zij hadden waarschijnlijk evenveel zin in een vijfsetter als HVV. Dit resulteerde in een 14-25 voor de Hattemers en vier welkome punten. Dan zaterdag 1 december. De shirt liggen nog niet droog in de tas of ze mogen er al weer uit worden gehaald. Ditmaal tegen, en we zeggen het één keer voluit: Jumbo van Andel – Ormi HS2. Al snel werd duidelijk dat het hier niet cadeau gegeven wordt, ook niet in Sinterklaastijd. Ook ditmaal was HVV echter verrassend de scherpere van de twee teams. In de eerste set lukte alles bij HVV en erg weinig bij Epe. Zonder echt in de problemen te komen pakte HVV de eerste set (17-25) en leek het een leuke middag te gaan worden. In de tweede set werd HVV afgebluft. Volleyballend begon Epe dan nu echt wat terug te doen en daar leek niet zo snel een antwoord op gevonden. De koppies gingen wat hangen en het spelniveau daalde daarin snel mee. Een tamme 25-17. De derde set zou het verschil moeten/kunnen maken. De gehele set slaagde geen van de twee ploegen er in om weg te lopen bij de ander. HVV kreeg daarin ook nog eens totaal geen grip op de servicepass. Te laat had HVV door dat het hier eigenlijk best kans had gemaakt, gezien de verhouding kwaliteit versus vechtlust. 25-20 op het bord en zure gezichten in het veld. De vierde set zou de laatste worden. HVV zou het schaamrood op de kaken hebben, als het niet zo slecht zou kleuren bij het tenue. Vanaf de tribune werden nog enkele opmerkingen gemaakt die opnieuw schaamte zouden opwekken, alleen nu bij de neutrale supporter. Ons advies: leuk dat je kijkt, maar blijft een beetje sportief. Want, na een verliespartij als deze rest ons slechts 1 cliché: Ach, het is ook maar een spelletje. In het totaaloverzicht behoudt HVV ondanks een mindere week nog de koppositie, hoewel deze inmiddels in te halen is. Op donderdag 6 september hoopt HVV cadeautjes te ontvangen. Dan komt het zevende team van VVH, wat op de ranglijst momenteel de tweede plaats warm houdt. Alles wijst op spanning en sensatie. Weest welkom!