Dames HVV / Pruis goed op dreef

25-11-2018 - De selectie van dames 1 van HVV komt langzamerhand op volle sterkte. Afgelopen zaterdag kon trainer / coach Rinus Goutbeek maar liefst beschikken over 12 speelsters. De Pruis Schilderwerken dames speelden tegen Blok EVC in Vaassen. Tegen dit team was in de voorbereiding al eerder een toernooi gespeeld. De HVV dames staan inmiddels op een degelijke 2de plaats en Blok EVC op plek 5. De verschillen zijn gering dus in bovenste regionen is er nog veel mogelijk.

De doelstelling van HVV na de promotie was voor dit seizoen een veilige 7de of 8ste plaats, maar inmiddels kijken de dames toch naar een podiumpositie. Er zijn nog heel wat wedstrijden te gaan, maar toen nummer 1 EVV op vrijdagavond punten liet liggen waren de HVV dames scherp op de kansen. In de eerste set speelden de HVV dames slordig en niet op volle kracht. De servicedruk liet het regelmatig afweten, door uit te serveren. De kansen voor HVV waren er zeker, maar het werd deze set net niet afgemaakt. De set ging met 25 - 23 naar Blok EVC. De 2de set gingen de Berends&Slump dames veel beter van start en stonden al snel een flink stuk voor. De passing kwam, de set-up lag beter aan de buitenkant en er kon lekker aangevallen worden. Er waren nog wel regelmatig onnodige service fouten maar deze set wist HVV wel de punten te pakken 25 - 12 De derde set gingen de HVV dames lekker door met waar ze gebleven waren. De laatste weken wordt er meer getraind op de blokkering en deze staat steeds vaker op de juiste plek. Ook deze wedstrijd werden de nodige ballen geblokkeerd of geremd door het blok. De wedstrijd had zeker de nodige spanning en lang ging het gelijk op. De beide coaches maakten dan ook gebruik van hun time-outs en wissels. HVV was op de juiste momenten de betere partij en won met 25 - 21. De vierde set liepen de HVV dames steeds een paar punten voor op Blok EVC, echter aan het eind van de set werd het nog onnodig spannend. De coaches namen over en weer time-outs en ook wissels moesten proberen de doorslag te geven. Aan het eind van deze set serveerde HVV sterk en wist de winst naar zich toe te trekken met 25 - 21. Weer 4 punten voor de Pruis dames. Waarmee de 2de plek nog verder verstevigd wordt. Volgende week zijn de dames vrij, deze wedstrijd tegen HSC is onlangs op een dinsdagavond gespeeld. En ondanks het toen mindere spel met 4-0 door HVV gewonnen. Zaterdag 8 december spelen de dames om 14 uur weer in de Marke tegen SDS uit Voorthuizen.