HVV-VVH, alsof je tegen jezelf volleybalt!

11-11-2018 - Afgelopen vrijdag mochten de mannen van Berends en Slump afreizen naar Harderwijk, waar 1 van de 7 herenteams op het program stond. VVH, wat ogenschijnlijk aan spelertje lenen doet, bracht maar liefst een geheel elftal op de been. Of de kwantiteit ook garant zou staan voor kwaliteit moest echter nog maar blijken. Kijkende naar de ranglijst een makkie, daar waar HS6 strak onderaan staat.

HVV HS2 heeft een goede flow te pakken en er is dan ook geen reden tot schuiven/wisselen. De bekende 6 jongens betraden daarom in de eerste set het veld. Wakker? Dat allerminst. HVV kent dit seizoen enige opstartproblemen. VVH startte net als Hellas verleden week gewoonweg scherper, niet zozeer beter. Te laat wordt ook deze keer de achtervolging ingezet. De tegenstander kon daarom natuurlijk haar lol niet op en liet dit dan ook op niet al te subtiele wijze blijken. Heren 2 streeft er doorgaans naar om dit met goed volleybalspel te beantwoorden, maar in de eerste set was hier nog geen sprake van. Een teleurstellende 25-14 op het scorebord. De kleuterklas was uit en het echte volleyballen kon beginnen. HVV leverde deze set aanvallend eindelijk wat meer. Op alle drie de posities hadden de aanvallers het voor het uitkiezen. Wel wat onnodige fouten, maar HVV kwam in deze set geen moment in gevaar. “Als Wienand speelt verlies je niet” werd hier opnieuw maar weer eens bewezen. Eindstand: een verstomde sporthal en 14-25 voor uw favorieten. In de derde set was het opnieuw HVV wat het initiatief nam. De pass kon eigenlijk vrij gemakkelijk gebracht worden. Op enkele servicepassjes na. Geen enkele reden tot paniek. Dat een degradatiekandidaat hier 19 punten op het bord krijgt is dan ook eigenlijk geheel aan het Hattemse spel te wijten. Vele ballen in de netband of buiten de bekende spellijnen. Nee, het geheel was niet erg zuiver. Ook de (toch al niet vrolijke) man op de bok merkte dit eveneens meerdere malen op. Wel kenmerkt het de heren dit seizoen om dan toch met dubbele inzet de set binnen te slepen alvorens het spannend wordt. Eindstand 19-25. Er was werkelijk niemand te vinden in De Sypel die hier trek had in een vijfsetter. HVV besloot er een snelle, zakelijke overwinning van te maken en dan eindelijk aan het bier met de bitterbal. Een wedstrijd op vrijdagavond zorgt er immers voor dat de vrijmibo uitgesteld dient te worden. Dit werd dan ook maar snel als excuus voor het vertoonde spel bedacht. In de laatste set veranderde het spelbeeld niet tot nauwelijks. HVV bleef ook hier slordig en gunde ook hier VVH wat punten. Ook de arbiter bleek hier niet flauw van. Bijna spannend, maar net niet helemaal. Eindstand 18-25 en vier punten in de tas mee naar Hattem. Om het geheel nog maar extra euforisch af te sluiten: HVV HS2 klimt keurig op naar de tweede plaats in het klassement. De koppositie lijkt in zicht als op donderdag 15 november Libero’99 HS2 op bezoek komt. Wat leuker dan dit live mee te maken? Wat ons betreft zijt u allen om 20.30 uur welkom op de tribune.