Eerste 4-0 winst van seizoen voor dames HVV

11-11-2018 - Om half tien vertrekken op zaterdagochtend, we spelen toch niet meer bij de jeugd? Maar ach, sommige tegenstanders spelen vroeg en als je dan naar Hoevelaken moet, dan is het een keer vroeg vertrekken. Zonder coach Marien de Weerd maar met interim coach Lydia vertrokken de HVV dames.

Surf in Hoevelaken stond bij de dames nog in het geheugen van voorgaande jaren als best pittig en hard werken. Het team was inmiddels wat gewijzigd maar ook een aantal bekende gezichten waren weer paraat. De NeVoBo voorspelling was een 3-2 winst voor HVV, maar de Berends&Slump dames wilden graag een keer 4-0 winnen dit seizoen. Bij het inspelen was al duidelijk dat HVV wel flink aan het werk moest. HVV begon de eerste set met Ellen en Suzanne als paser-lopers, Moniek en Denise op het midden, Germaine als diagonaal, Rosalie als spelverdeelster en libero Anouk. Dit bleek een vrij stabiele basis voor de komende 3 sets te zijn. De eerste paar punten moest HVV even in komen, maar begon toen lekker te draaien. De passing lag heel aardig, waardoor het aanvallend ook goed liep. De aanvalsters wisselden aanval goed af met geplaatste ballen. En de verwachte hele sterke aanval van een paar lange dames bij Surf bleek in de wedstrijd iets minder uit de verf te komen, dan tijdens het inspelen. De eerste set ging naar HVV met 25-19. De tweede set ging met het zelfde fanatisme door. Er werd veel geroepen en gecommuniceerd waardoor het spelen makkelijker ging. In de aanval kon gevarieerd worden en de servicedruk bij HVV was weer op niveau. Deze set ging overtuigend naar HVV met 25-14. De derde set, altijd de set waar vaak punten naar de tegenstander gaan. Dezelfde basis startte in de 3de set. Aan het net waren de dames van HVV goed bij de les, en extra krachttraining voor het springen, had resultaat in de blokkering en doortik ballen. Aan het eind van de 3de set kwam Surf nog wat dichterbij door de inzet van wat extra ervaring in het team, maar HVV wist de winst wel te behouden met 25-21. De winst was binnen, maar nu die fel begeerde 4de set nog. Eva kwam erin voor Suzanne en HVV ging voor de extra punten. Met hard werken, goede communicatie en variatie wist HVV de voorsprong te pakken. Halverwege de set viel Anouk na een duikbal uit met een blessure en nam Hanna haar libero positie over. De afstemming in de passing moest weer even gezocht worden en Surf zat HVV op de hielen. Susanne kwam in het veld voor Germaine en serveerde direct een aantal ballen goed. Met een stand van 22-22 was het spannend, zeker als een scheids dan zaken besluit die ook anders hadden kunnen zijn. Maar HVV hield het hoofd koel en pakte de set met 25-23. De volle winst ging mee naar Hattem. De Pruis dames draaien nog steeds mooi bovenin mee. Aanstaande dinsdag mogen de dames al weer spelen en wel tegen HSC uit Hierden. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur in de Marke. Enthousiast publiek is zeker welkom.