Dames HVV winnen streekderby van VZK

04-11-2018 - Na een verloren wedstrijd tegen Ormi in Epe en een bekerwedstrijd die wel leuk was, maar top 3de divisie toch echt een ander niveau is, werd het weer tijd om de competitie draad weer op te pakken.

Zaterdag 3 november was het moment om tegen de buren uit Wezep te spelen. Altijd een spannende wedstrijd waarbij de teams elkaar goed kennen. De Berends&Slump dames moesten het helaas doen zonder Germaine op de diagonaal, maar Lisa was vandaag wel beschikbaar op midden. Na een kleine vertraging door een ontbrekende scheidsrechter kon de wedstrijd gestart worden. De hele wedstrijd kenmerkte zich door zijn wisselvalligheid, momenten met mooie aanvallen en keurige passes werden afgewisseld met onhandige ballen, fout services, ketsers. Maar ook aan de zijde van VZK was dit het geval, waardoor er genoeg spanning in de wedstrijd zat. En zo kon VZK een aantal punten voor staan en een paar minuten later HVV en dit wisselde elkaar af. Met name de eerste 2 sets had HVV moeite om de passing zuiver bij de spelverdeling te krijgen, hierdoor was de variatie in de aanval minder. De eerste set werd gewonnen door VZK met 25 - 18 . De 2de set ging met 26 - 24 naar HVV. In de 3de en 4de set was er meer vertrouwen in de passing en speelden de dames mooier, en met name in de 3de set kon HVV een aardige servicedruk leggen bij VZK, waardoor de set redelijk makkelijk naar HVV ging met 25 - 18. De 4de set werd een zeer spannende strijd en wist HVV uiteindelijk de winst te pakken met 25 - 23. Met deze winst staan de Pruis dames momenteel op de 2de positie, maar is deze 1ste klasse poule zeer aan elkaar gewaagd en staat nr 1 t/m 7 zeer dicht bij elkaar. Aanstaande zaterdag spelen de dames tegen Surf in Hoevelaken.