HVV HS2 pakt derde positie na wederopstanding tegen Hellas

04-11-2018 - Na in de competitie een nederlaag verduren te hebben gekregen in Heerde, was het de hoogste tijd dat HS2 weer in de ‘winning mood’ zou komen. Hellas HS2 zou zich hier dan voor moeten lenen. De Nunspeter knulletjes hadden uit 4 wedstrijden 15 punten en aanvankelijk zou dit dan ook weer een echte kraker moeten zijn.

In de eerste set stonden de zes doornroosjes van Berends en Slump heel gezellig in het veld, maar het was daarmee niet om aan te gluren. Te veel ballen mochten nog op de grond vallen en de aanval bracht daar te weinig tegenover. Aan de andere zijde werd er redelijk gevolleybald maar simpelweg vooral met scherpte. HVV liet zich een set bestelen. Eindstand: 14-25 Na wat bemoedigende woorden van rolmodel Rutger en de nodige Dextro betraden dezelfde zes spelers het veld voor de tweede set. Nu nam HVV wel het initiatief. En dat werd beloond. Direct kon HVV uitlopen. Er werd een stabiele servicedruk geleverd door het gehele team. Hellas wist even niet waar het zoeken moest maar reageerde alert. Achter het blok werden met enige regelmaat wat ballen neergelegd. Gelukkig waren Thomas en Tiemen beide wakker genoeg om dit op te pakken. Aanvallend nog niet super, maar met genoeg strijd werd deze set gewonnen met een minimale 25-23. De derde set kon de beslissing gaan leveren. HVV HS2 was nu echt los en volleybalde weer zoals we dat mogen verwachten. Aan het net werden ook de middenmannen wat meer betrokken. Zodoende kwamen zij wat beter in de wedstrijd en konden ook Sil en Gerben hun punten meepikken. Laatstgenoemde kreeg daarbij heel wat fijne set-ups van de tegenstander, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Toch kwam Hellas weer terug in de race. Er moet wat gespeeld worden met de blokkering, want ook de tegenstander begon door te krijgen wat er op het spel stond. Even leek Hellas aan het langste eind te trekken in een inhaalrace, maar de Hattemse knapen herstelden net op tijd. Eindstand: 26-24. In de laatste set was het verweer gebroken. HVV speelde vrijuit en had meer plezier dan ooit tevoren. Aan de andere zijde heerste zeer plaatselijke onweersbuien. De set was eigenlijk na 15 punten al gespeeld. Ineens besloot Allard de trucendoos open te gooien en de variatie te zoeken in de spelverdeling. Zo werd ook het publiek nog enigszins vermaakt in het vierde bedrijf. Er werd nog wat gegrapt over een ‘onder de tien’ maar dat ging niet op. Eindstand: 25-12 en de verdiende vier punten. Al met al een aardige, spannende pot met een goed resultaat. HVV HS2 maakt heel Hattem trots door op te klimmen naar de derde plaats met een wedstrijd minder gespeeld. De koppositie is in zekere zin dus nog te realiseren. De volgende wedstrijd wordt aanstaande vrijdag 9 november gespeeld in Harderwijk, tegen hekkensluiter VVH HS6. Je weekend lekker beginnen? Neem dan plaats op de tribune. Aanvang 21.00 uur.