HVV HS2: you win some, you lose some.

28-10-2018 - Sinds afgelopen seizoen is het tweede herenteam van HVV 6 wedstrijden op rij ongeslagen. Natuurlijk her en der wat setjes laten liggen, maar hoe dan ook in een winning mood. Afgelopen woensdag mochten de mannen van Berends en Slump HS 2 deze lijn proberen door te zetten in Heerde, tegen het eveneens goed presterende Langhenkel/HEC HS1. Met de afwezigheid van de coach, Jeffrey en Wienand een pittige opgave. Het welbekende bakkie vooraf zou deze wedstrijd geen overbodige luxe zijn.

In de eerste set begon Langhenkel zacht gezegd twijfelend. HVV wist hier wel raad mee. De problemen stapelden zich op bij de thuisploeg, waar zowel libero als passer/loper de servicedruk niet echt wist te verwerken tot iets aardigs. HVV deed daarentegen haar dingentjes gewoon best goed. Er was beleving, redelijke scherpte en een stabiel blok. Toen er bij Langhenkel 13 punten op het bord prijkte, was HVV inmiddels bij 25 beland. Een lekkere start. Vol optimisme, maar eveneens behoedzaam begonnen de fijne venten uit Hattem aan de tweede set. Langhenkel begon zoals verwacht met wat meer gezang en optimisme, frivoler spel te vertonen. De Hattemse jongens bleken hier te laat een antwoord op te vinden. Het gat was al geslagen toen de service echt onder controle gebracht werd. Allard kon als routinier in de spelverdeling het verschil vandaag niet maken. Een enigszins teleurstellende set eindigde in 25-16. De derde set zou HVV het spel weer moeten kantelen. Op eigen kracht, werd afgesproken. Dit was dan ook de eerste set waarin de verhouding gelijk waren. Beide teams waren vastbesloten deze set zich toe te eigenen. Dit zorgde voor wat meer spanning in de rally’s. In de aanval werd de ruimte die soms gegund werd door Langhenkel goed benut. Anderzijds vielen er te veel ballen op de grond. Toch wist HVV, mede door constante service (ja, echt!) en frustraties aan de andere kant de set succesvol te eindigen in een 19-25. De laatste set dan, althans, zo zou het moeten zijn. HVV had lang het initiatief in deze set. Hoewel de scherpte er in mindere mate was, leek het geheel aanvankelijk de goede kant op te vallen. Aanvallend werd er echter met grote moeite punten gesprokkeld. Het leek alsof ze daar in Heerde netjes op hun beurt wachten. Het team aan de andere zijde van het net vond haar aanvallers paraat om er net wat meer tegenaan te gooien. De Hattemse knapen waren verrast en lieten zich hier absoluut een set bestelen, want zo is het met een voorsprong van 19-22. Deze eindigde tot verbazing van menig toeschouwer in 25-22. Na wat oppeppende woorden: “De kop weer leeg”, “dan de laatste set maar”, “laten we de reeks voortzetten”, was het dan toch echt tijd voor de beslissende set. De pijp was eigenlijk al leeg. HVV deed wat het kon, maar dit was verre van het niveau van de afgelopen weken. De set was over voor hij begonnen was. 15-8 voor de thuisploeg. Dit leidt tot 2 punten voor heren 2 en een minder lekker biertje nadien dan gehoopt. Pak uw agenda’s er dan maar bij om 1 november 20.30 uur te noteren. HVV wacht opnieuw een tegenstand van bovenin de ranglijst. Hellas HS2 komt gezellig op bezoek, met slechts 1 punt meer uit eveneens drie wedstrijden. Uw steun is meer dan welkom.