Dames HVV doen goede zaken in Zeewolde

30-09-2018 - Met het avondeten amper achter de kiezen vertrokken de HVV dames vrijdagavond richting Zeewolde. Trainer Marien de Weerd ging deze avond mee om te coachen en Anouk mocht haar diploma ophalen en was er helaas niet bij. In de zaal werden enkele speelsters bij Zeewolde herkend uit het verleden, maar was het voornamelijk zaak om van eigen kunnen uit te gaan.

De eerste set werd direct duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. De dames aan de andere kant van het net waren over het algemeen een stukje langer en hadden redelijk wat aanvalskracht en blokkerend zaten ze er goed bij. De eerste set ging redelijk gelijk op. Aan de zijde van HVV werd veel verdedigd en libero Hanna was goed aanwezig in het veld. De set werd met hard werken binnen gehaald door HVV met 25-21. Marien liet het winnende team staan in de 2de set, maar deze set verliep totaal anders. Zeewolde kwam met een flinke service druk en de passing bij HVV begon steeds twijfelachtiger te worden. Met als resultaat een slechte pass, en vervolgens geen of beperkte aanvals mogelijkheden. Door Marien werd nog gewisseld in de passing en gebruik gemaakt van time-outs maar het mocht niet heel veel helpen. Deze set ging met 14-25 naar Zeewolde toe. De derde set moest uit een ander vaatje getapt worden. Er moest meer energie in het spel en lef getoond worden in de passing. Maar ook de eigen servicedruk moest omhoog. Op de spelverdelingspositie werd een wissel doorgevoerd en de set werd direct gestart met een ace van HVV. HVV had het deze set meer voor het zeggen. De eigen service druk was beter, de passing liep weer en er kon aangevallen worden. Met een aantal lange rally's, maar ook aardige serviceseries werd deze set met 25-17 door HVV gewonnen. De vierde set was het devies houd dit niveau vast, probeer de service druk nog iets op te voeren en moet je een bal kwijt leg hem op positie 1. Zo gezegd zo gedaan, kunnen we wel stellen. Eva begon met 14-9 met serveren en stopte daar op 25-9 weer mee. Zeewolde was niet opgewassen tegen de servicedruk en als ze de passing wel kregen dan was daar alle lef weg om de bal met kracht aan te vallen. Waardoor HVV van de kansen kon profiteren. En met die enorme service serie was de 3-1 winst voor HVV een feit. Na 2 competitiewedstrijden in de eerste klasse, lijkt het erop dat de dames aardig mee kunnen komen op dit niveau. Aanstaande vrijdag mogen de dames weer de polder in, dit keer naar Lelystad.