Mooi slotakkoord voor Berends & Slump HVV-heren 1

15-04-2018 - HVV-heren 1 heeft afgelopen dinsdag de plek in de 1e klasse voor volgend seizoen veilig gesteld, door in een rechtstreeks duel in De Marke (mede-)degradatiekandidaat Langhenkel/HEC met 3-1 te verslaan. Het was tevens het laatste kunstje van Bert Brugman, die na bijna een kwart eeuw voor HVV te hebben gevolleybald, zijn volleybalschoenen voorgoed gaat opbergen.

Het ging echt nog ergens om, in de avond van dinsdag 10 april in De Marke: de volleyballers van Langhenkel/HEC uit Heerde, de nummer 11 in de tussenstand, gaven zich in de strijd tegen degradatie nog niet zomaar gewonnen tegen de nummer 10, HVV. Mocht HEC de volle winst pakken in Hattem en HVV ook in de laatste wedstrijd nog punten morsen, dan zou niet HEC maar HVV volgend seizoen een klasse lager moeten uitkomen.

Alle reden dus voor HVV om scherp te beginnen aan deze wedstrijd. Nauwelijks te verklaren waarom dit dan toch niet lukte. Qua pass en aanval maar vooral ook wat betreft beleving schortte er nogal wat aan, aan Hattemse kant. Het strijdvuur laaide niet op, daar waar bij HEC de boel goed in de fik stond. HVV werd kansloos aan de kant gezet, met liefst 13-25.

Voornaamste verschil in set 2 was dat de beleving er bij HVV nu wèl in begon te komen. Volleyballend een tikkie beter dan in de 1e set, maar vooral wat betreft vechtlust en lawaai bij gewonnen punten een wereld van verschil. Die mentale veerkracht maakte blijkbaar indruk aan Heerdese zijde, want de dominantie van HEC van set 1 was echt verdwenen. De 25-22-winst voor HVV was zwaar bevochten, maar verdiend.

HEC leek niet alleen geknakt na dit setverlies, maar was dat ook. HVV voerde de servicedruk flink op en Heerde bleek hier niet tegen bestand; 25-16 was het resultaat.
Aan het begin van de set blesseerde Ewald van Essen zich; bij een verdedigende actie schoot zijn linkerarm uit de kom. Een paar minuten later waren kop en kom weer verenigd, maar de omliggende banden en spieren hadden zo’n optater gekregen dat volleybal er de komende maanden niet meer in lijkt te zitten.

Als HVV ook de volgende set naar zich toe zou trekken, zou behoud van een plek in de 1e klasse definitief zijn, ten koste van HEC. De vraag was of HEC zich nog één keer zou kunnen opladen om het HVV lastig te maken. Het antwoord daarop is kort: nee.
Toen HVV het 7e punt scoorde, was het tijd voor nummer 7, Bert Brugman, om voor de laatste maal het veld te verlaten. Onder luid applaus en met bloemen en een fles goeie whisky nam Bert afscheid van HVV, na bijna 25 jaar in diverse teams binnen de club te hebben gespeeld.
De rest van het team klaarde vervolgens de klus en gunden de zuiderburen slechts 11 punten. De 3-1-overwinning was daarmee een feit.

Er rest HVV nu nog 1 wedstrijd, tegen het reeds gedegradeerde SSS 6, in Barneveld. In de loop van september, wachten weer de 1e wedstrijden van het volgende seizoen.