Dames 1 AH/HVV zetten winterkampioenschap door!

21-01-2018 - Afgelopen vrijdag vertrokken de dames van Albert Heijn in de vroege avond met de maaltijd op de achterbank richting Lelystad om hier al om 19.00 uur in een koude hal te mogen warm lopen.

De dames hebben het de eerste helft van het seizoen erg goed gedaan en staan ruimschoots aan kop in de 2de klasse. Met 50 punten uit 11 wedstrijden zijn er slechts 5 punten gemorst en is er nog geen wedstrijd verloren. De doelstelling voor dit jaar is helder, kampioen worden! En met de huidige stand halverwege het seizoen zou dit moeten lukken.
Maar eerst een wedstrijd in Lelystad tegen een zeer ervaren ploeg van Volta. Lisa van Dijk moest helaas werken en ontbrak op de middenpositie. In de koude hal gingen de Albert Heijn dames goed van start, met een aardige service druk werd het Volta lastig gemaakt. Volta had echter niet een echt slechte passer, maar als naast of tussen speelsters in gespeeld werd dan hadden deze ervaren dames het lastig. En dat lukte de HVV dames. Door HVV kon behoorlijk gevarieerd worden in de aanval, doordat de passing goed afgeleverd werd bij de spelverdeling.
De eerste set ging met 25-16 naar HVV. In de tweede set ging het team in dezelfde opstelling door en werden er aan eigen kant nog meer ballen verdedigd en de rally´s sneller afgemaakt. Dit leverde een overtuigende 25-10 overwinning op.
In de derde set werden er enkele wissels toegepast, maar dit had weinig invloed op het spel. De dip die nog wel eens in de derde of vierde set wil optreden ontbrak dit keer. Er werd geconcentreerd gespeeld. En met 25-12 ging ook deze set naar HVV. Ook de vierde set met nog een laatste wisseling van speelsters ging zonder heel veel moeite naar de dames van AH/HVV en wel met 25-16. Een duidelijke 4-0 winst ging mee naar Hattem. Wel werd eerst de gemiste avondmaaltijd ingehaald bij de gele M en de overwinning gevierd. Met 12 wedstrijden en 55 punten staan de dames ruim 7 punten los van de nummer 2 OMS uit Putten. Zaterdag 27 januari wordt door HVV thuis gespeeld in de Marke. Om 14.00 uur zal de wedstrijd tegen Libero uit Dronten starten.
Zowel de dames als heren van HVV zijn al weer aan het denken over volgend seizoen, zal het in dezelfde klasse zijn of een klasse lager of hoger, maar ook met welke teamgenoten ga ik volgend seizoen spelen. Heb je in het verleden gevolleybald en lijkt het je wat om dit weer op te pakken, kom dan gerust mee trainen op de dinsdag of donderdagavond in de Marke.
D1_1718.jpg