Berends & Slump HVV-heren 1: spannende derby tegen Heerde

17-12-2017 - De derby van Berends & Slump HVV-heren 1 tegen Langhenkel HEC-heren 1 in Heerde werd afgelopen woensdag een spannend en leuk duel, waarin Heerde net – maar terecht – aan het langste eind trok.

Voor wedstrijden HVV-HEC (en HVV-VZK) is het motiveren van de manschappen geen enkel probleem. Niet in de laatste plaats omdat bij HEC altijd wel de nodige ex-HVV’ers of -Hattemers spelen. Soms gaat het op het scherpst van de snede, maar deze avond was het toch vooral een sportieve strijd, zonder al te veel gekletst richting de andere kant van het net.

HVV kwam, zoals helaas zo veel wedstijden in de afgelopen weken, al niet fris en fruitig aan in Heerde. Martin kon helemaal niet spelen en de grieperige 1e spelverdeler Robert zou het ook maar net de eerste 2 sets kunnen volhouden.

HEC begon in de sterkste opstelling, met vooral oud-HVV’er Loek van den Berg als grootste lastpak voor de HVV-passing en -verdediging. Het moet gezegd: als HEC in sets 3 en 4 in dezelfde formatie had doorgespeeld, kon het wel eens een puntloze avond voor HVV zijn geworden. HEC was net even te goed en HVV maakte te veel foutjes: 25-16 en 25-21 zijn vrij duidelijke cijfers.

Vanaf set 3 moest er geïmproviseerd worden, na het uitvallen van Robert. Berny ging spelverdelen en deed dat prima. Bankspelers van HEC kregen speeltijd en dat gaf Hattem de kans om sets 3 en 4 naar zich toe te trekken, al was het beide keren nipt: 23-25 en 27-29.

In de beslissende 5e set had HEC weer de 6 sterkste spelers het veld in gestuurd. De sterk serverende Loek deed HVV al min of meer de das om: met 8-1 moest er van speelhelft worden gewisseld. Uiteindelijk kwam er 15-9 op het scorebord te staan.

En daarmee is de eerste seizoenshelft voor HVV-heren 1 ten einde. 11 punten uit 11 wedstrijden; de mannen hadden toch op een punt of 10 meer gehoopt. Positief is dat het spelniveau van HVV in de afgelopen weken wel een duidelijk stijgende lijn laat zien. Hopelijk is het voldoende om de kloof van een punt of 8 met de nummer 10 in de tussenstand tussen januari en april te dichten, zodat de nacompetitie kan worden voorkomen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag 9 januari, tegen Evoba uit Ederveen, om 20.30 uur in De Marke.