Berends & Slump HVV-heren 1 heeft het lastig in de 1e klasse

06-11-2017 - Het beeld wordt steeds helderder: Berends & Slump HVV-heren 1 is met een bijzonder lastig seizoen bezig na de promotie van de 2e naar de 1e klasse. Hadden de Hattemers aan het begin van het seizoen nog de hoop ergens aan de bovenkant van het rechter rijtje mee te kunnen draaien, inmiddels is duidelijk dat het de uitdaging gaat worden om de plek in de 1e klasse te behouden. Zo bleek afgelopen zaterdag ook maar weer eens tegen middenmoter Woudenberg 2.

Het vraagt toch een hele omschakeling van de spelers van HVV. Van jarenlang bijna altijd de dominante ploeg te zijn en maar zeer zelden te verliezen, naar vechten voor iedere gewonnen set maar soms ook al in de 1e set te moeten concluderen dat er in de desbetreffende wedstrijd niet veel te halen zal zijn.

Woudenberg 2 bleek een team van jonge gasten, aangevuld met enkele ervaren spelers. Snel in de verdediging, aanvallend de zaakjes op orde en meer dan voldoende servicedruk om HVV in de problemen te brengen. HVV miste Arnoud en Richard kon na de 1e set ook niet meer verder spelen. Geen wissels meer op de bank dus. De 6 overgebleven spelers deden wat ze konden, maar dit bleek niet voldoende om er een echte wedstrijd van te maken. De setstanden 25-14, -15, -16 en -17 waren een goede weergave van de krachtsverhoudingen.

HVV zal in de komende wedstrijden harder moeten gaan werken om het tij te keren; verdedigend moeten alle ballen van de grond en aanvallend zal er all-in gespeeld dienen te worden. Na 4 (of 5) sets moet in ieder geval het gevoel gaan overheersen dat de Hattemers er zèlf alles aan gedaan hebben, wat dan de einduitslag is, is bij wijze van spreken minder van belang.

Eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 7 november om 20.30 uur, tegen VVH 4 uit Harderwijk.