Trainerscursus voor jeugdtrainers HVV

29-10-2017 - Afgelopen woensdag was de eerste avond van de jeugdtrainerscursus voor de trainers van HVV.

Dit seizoen heeft HVV veel nieuwe jeugdtrainers die de jeugdteams trainen, ook is er een sterke aanwas van jeugdige volleyballers bij het circulatievolleybal (t/m 11 jaar). De inzet van deze jeugdtrainers wordt erg gewaardeerd en ze zijn allen met hun eigen volleybalervaring actief bezig met trainen geven. Dit seizoen zijn om alle spelers veel aandacht te kunnen geven op bijna alle jeugdteams twee trainers ingezet. Het bestuur van HVV waardeert deze inzet en betrokkenheid zeer, maar vond ook dat deze jeugdtrainers maar ook de meer ervaren trainers extra handvaten geboden moesten worden. Het bestuur heeft hiervoor contact opgenomen met de NeVoBo om te kijken naar de mogelijkheden voor een cursus. De NeVoBo heeft dit verzoek voortvarend opgepakt en al snel was duidelijk dat een NeVoBo cursus in Hattem tot de mogelijkheden behoorde. Ook vanuit buurvereniging VZK was behoefte aan een cursus. Beide verenigingen hebben samen besloten om de cursus in Hattem te organiseren, vanuit HVV doen acht jeugdtrainers mee aan de cursus en vanuit VZK drie.
Afgelopen woensdag begon NeVoBo opleider Roy Wassen de eerste avond met een stukje theorie over het trainer zijn, wat zijn belangrijke kenmerken van een trainer en wat is een handige opbouw van je training. Alle trainers hadden ook eigen vragen en casussen in mogen sturen, zodat deze behandeld kunnen worden. Na het theoretische deel mochten de trainers zelf aan de slag, door oefeningen uit te voeren, het hoe en waarom uitgelegd te krijgen en af te stemmen hoe je iets nu handig uitlegt. Tijdens het doen van de oefeningen kwamen nog veel meer vragen naar boven, met name op het gebied van techniek en zaken die mis gaan bij spelers en hoe dit nu goed aan te leren. Er kwamen verschillende hulpmiddelen aanbod van lijnen, muren, speedladders, zwaardere ballen tot wc-rolletjes. Ook werd er flink gedacht over de verschillende spelsystemen met veelal praktische namen als parkeermeter, oliebollenvolleybal en stofzuigersysteem. Met veel nuttige tips, voorbeeld oefeningen en stof tot nadenken gingen de trainers weer naar huis. Deze eerste avond had veel aandacht voor techniek en individuele oefeningen. De avond krijgt een vervolg op 15 november waarbij meer aandacht zal zijn voor het vormen van een team en samenspelen.
Lijkt het jou leuk om te komen volleyballen, kom dan meedoen op de dinsdag of donderdagavond in de Marke. Met name bij de B en C jeugd (12 t/m 15 jaar) en de heren senioren zowel competitie als recreanten is nog plek voor nieuw of ouder talent.