Berends & Slump HVV-heren 1 speelt goed, maar geen punten – 10-12-2017

12-12-2017 - Berends & Slump HVV-heren 1 speelde afgelopen dinsdag een prima wedstrijd tegen de huidige nummer 2 in de ranglijst, VVH 3. Dit werd echter helaas niet beloond met één of meerdere punten

0-4 verliezen en toch met een (relatief) tevreden gevoel richting kleedkamer gaan; het kan dus wel. Want verliezen van een sterkere tegenstander is geen schande, mits je gedaan hebt wat je kunt en je beste spel hebt laten zien.

VVH staat na dinsdag met 43 punten uit 10 wedstrijden op plek 2, HVV met 9 punten uit even veel wedstrijden 11e en één-na-laatste. Maar VVH moest echt wel aan de bak om de volle winst mee naar Harderwijk te kunnen nemen; ondanks 5 december speelde HVV zeker niet voor Sinterklaas.

Vooral in sets 1 en 2 kon VVH zich geen misstappen permitteren; de setstanden 22-25 en 23-25 zijn daar getuige van. HVV mistte net even een verdedigend balletje te veel om echt voor de winst te kunnen gaan, maar vooral set 2 had met een beetje meer geluk ook naar Hattem kunnen gaan.

In sets 3 en 4 was het vet wel van de jus. VVH kon vrolijk doorwisselen met 6 prima spelers op de bank, tegen slechts 2 van HVV. 18-20 en 20-25 waren duidelijke cijfers, maar er was nooit sprake van een walk-over.

Een wedstrijd als deze – en het daarin tentoongespreide spelniveau – geeft hoop voor de 2e helft van het seizoen. En hoop doet leven. Maar eerst op 13 december nog de derby tegen HEC, om 21.00 uur in Heerde! Eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op 9 januari, om 20.30 uur tegen Evoba uit Ederveen.