Berends & Slump HVV-heren 1 komt tekort tegen jeugdig SSS 5

29-10-2017 - Toch wel een clash tussen generaties, de wedstrijd van afgelopen dinsdag tussen Berends & Slump HVV-heren 1 en het 5e team van SSS uit Barneveld. Ligt de gemiddelde leeftijd bij HVV rond de 40, bij SSS zal die zeker een jaar of 20 lager gelegen hebben. Bij de Barnevelders een paar jongens die nog de ambitie en de potentie hebben richting de selectieteams door te stromen. Jonge knapen die de bal aanvallend goed weten te raken maar ook verdedigend en conditioneel de zaken prima op orde hebben. Er wachtte HVV een pittige avond derhalve.

In de 1e set had SSS nog niet altijd een antwoord op het ontregelende spel van de Hattemers; niet elke bal zo hard mogelijk richting de grond, maar ook geplaatste en tactische balletjes er tussendoor. De ploegen waren tot het einde van de set aan toe aan elkaar gewaagd, maar HVV pakte de winst: 25-23.

Hoe anders was het in set 2. HVV kreeg het vooral in de passing niet meer op orde en ook in de aanval belandde de bal, soms na 3 pogingen in één rally, nog niet op de Barneveldse helft van de speelvloer. Met slechts 1 wisselspeler op de bank viel er ook niet al te veel te proberen om een omslag te weeg te brengen. HVV liet het op het laatst maar even lopen, om de krachten voor de volgende set te sparen: 13-25.

In sets 3 en 4 ging HVV weer redelijk richting het eigen niveau, maar ook niet meer dan dat. Dit bleek domweg niet meer genoeg om het SSS echt moeilijk te maken en tot fouten te dwingen. Er was niemand aan Hattemse kant bij machte om het team op sleeptouw te nemen, de aanvallende ballen op te eisen en ze aan de andere kant van het net op de vloer de tetteren. Twee maal 22-25 was het gevolg. Geen schande, maar wel de constatering dat het een hele kluif gaat worden om als nummer 3 van vorig seizoen in de 2e klasse, potten te gaan breken in (de middenmoot van) de 1e klasse.

HVV heeft nu 6 punten uit 5 wedstrijden. Op zaterdag 4 november reist HVV af richting Woudenberg. Het tweede team aldaar heeft inmiddels in 5 wedstrijden 13 punten bij elkaar verzameld. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag 7 november, tegen VVH 4 uit Harderwijk, met momenteel 12 punten uit 4.