Berends & Slump HVV-heren 1 gaat strijdend ten onder tegen titelkandidaat

15-10-2017 - Berends & Slump HVV-heren 1 heeft zich afgelopen zaterdag kranig geweerd in de uitwedstrijd tegen koploper en titelkandidaat Blauw Wit 1 uit Oldebroek.

Hoewel de setstanden 25-13, -18, -15 en -13 anders wellicht doen vermoeden, konden de Hattemers met opgeheven hoofd de deur van sporthal De Talter weer achter zich dichttrekken. Bij een tegenstander van dit kaliber worden foutjes direct afgestraft en moeten bovendien de paar kansen die langskomen ook echt meteen worden verzilverd, wil je de Oldebroekse mannen onder druk zetten. HVV kon onder aan de streep net onvoldoende vuist maken om het Blauw Wit echt lastig te maken. Bij tijd en wijle was de servicedruk prima en nam HVV zelfs een paar punten voorsprong, maar die verdween vervolgens ook weer te snel, door missers in de passing of aanvallende ballen die maar niet op de vloer van de Oldebroekse speelhelft belandden. Berny verving de ontbrekende Robert in de spelverdeling. Dat ging prima, maar resultaat was wel dat Berny niet meer in de aanval ingezet kon worden en er dus maar één mannetje op de bank overbleef om eens wat te proberen om Blauw Wit uit balans te krijgen. Maar ook al was HVV voltallig geweest, de realistische conclusie is dat setwinst nooit in beeld zou zijn gekomen; Oldebroek begon gedurende de wedstrijd immers ook de mindere goden van de bank de speelminuten te geven.

Dinsdag 24 oktober komen er nieuwe kansen om weer eens flink wat punten te pakken, om 20.30 uur thuis in De Marke tegen SSS 5 uit Barneveld. SSS heeft momenteel 6 punten uit 4 wedstrijden, HVV één puntje minder; een belangrijke wedstrijd derhalve!