Berends & Slump HVV-heren 1 doet zichzelf te kort in Renswoude

04-12-2017 - Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, HVV – als de nummer 11 in de tussenstand – tegen het als derde geplaatste Renswouw 2. Niet in de laatste plaats wegens het ontbreken van 1e spelverdeler Robert en middenman Rob. Hoe anders kan het lopen…

Thomas Tonnis, oud-speler van het heren 1-team dat vorig seizoen nog in de 2e divisie uitkwam, zint op een comeback en was nu al speelgerechtigd gemaakt om het huidige heren 1 uit de brand te helpen. Al enkele maanden geen bal meer aangeraakt, dus hij was nog wat roestig, maar menigmaal tetterde hij een buitenaanval óver het Renswouwse blok heen.
 
Renswouw bleek hun beste aanvaller te missen. En daarmee was het vet wel van de jus van dit team, want ondanks het ontbreken bij HVV van Robert – Berny deed wat ie kon als spelverdeler – werd het een échte wedstrijd. De 25-18 en 25-19 in de eerste 2 sets doen wellicht iets anders vermoeden, maar de Hattemers hadden prima in de gaten dat hier vanavond toch best wel kansen op belangrijke punten lagen. HVV had in sommige rotaties te veel problemen de service terug te halen en kreeg soms 4 of 5 punten op rij te verduren; te veel om aanspraak te kunnen maken op winst.
 
In set 3 nam HVV brutaal een 1-8 voorsprong. In de loop van de set knabbelde Renswouw echter weer puntjes van de achterstand af en bij HVV kwamen de bibbers steeds meer opzetten. De teleurstelling was dan ook groot toen Renswoude op het allerlaatst langszij kwam en er 28-26 van maakte.
 
Het is dan ook bijzonder knap dat HVV er in de 4e set tóch nog een keer vol voor ging. De teams hielden elkaar ook voorbij de 25 punten in evenwicht. Ewald maakte vervolgens het verschil met een paar prima punten uit midaanvallen: de 28-30 was een terechte uitslag.
 
En zo kon HVV rond middernacht vrij onverwacht met 1 punt in de zak de mist weer in richting Zwolle. Het beeld van de afgelopen weken is dat de Hattemers méér meekunnen in het hogere speltempo en niveau van de 1e klasse. Nu moet zich dat nog gaan vertalen in het binnenhalen van gewonnen sets. Het gat met plek 10 is, na 9 wedstrijden, inmiddels opgelopen tot een punt of 7. Nog genoeg kansen – maar ook werk aan de winkel – om de eventuele exitpoule te voorkomen.  
 
Eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 5 december om 20.30 uur, tegen VVH 3 uit Harderwijk, de huidige nummer 2 in de rangschikking.
 

« Terug naar overzicht