Berends & Slump HVV-heren 1 vergeet sets te pakken van Swift

08-10-2017 - Na de lastige wedstrijd in de ‘schoenendoos’ in Ederveen kreeg Berends & Slump HVV-heren 1 op dinsdag 3 oktober kans op eerherstel, thuis in De Marke tegen Swift 1 uit Swifterbant. Swift kende een moeilijke seizoenstart – met 1 punt uit 2 wedstrijden – dus hier zou toch wat te halen moeten zijn voor HVV.

Swift bleek een met HVV vergelijkbaar team: degelijk en taai en zonder echte aanvalskanonnen. De ploegen bleken dan ook goed aan elkaar gewaagd in set 1. Uiteindelijk leek Hattem er met de winst vandoor te gaan, bij 24-21 als tussenstand. HVV leek echter wat te verkrampen en Swift gaf de moed niet op. Het ongelooflijke gebeurde: 5 punten op rij voor Swift, 24-26 en een kater van jewelste voor de Hattemers. Een duidelijk verschil met vorig seizoen: 5% gas terugnemen en een set op routine uitspelen is geen optie mee; er moet worden gevochten tot en met het allerlaatste punt, geen prikballen waar er tot aan de 20 vol werd doorgeslagen en er ook vol voor blijven gaan in de verdediging.

Het moge duidelijk zijn dat het momentum nu bij Swift lag. De teams bleven aan elkaar gewaagd maar op de beslissende momenten wist Swift de punten wèl te maken: 20-25 in set 2.

De opstelling wat aangepast in set 3 om te kijken of het tij kon worden gekeerd. Maar dat blijft toch ontzettend lastig in het volleybal om die 2 verloren sets helemaal te vergeten en weer puur uit te gaan van de eigen kracht en kwaliteiten. De gemiste kansen zetten zich tussen de oortjes en probeer dan die tegenstander maar weer eens uit zijn flow te krijgen. Dat bleek er dus in sets 3 en 4 niet meer in te zitten, ondanks een flitsende start in set 4. Swift trok de laatste 2 sets uiteindelijk vrij overtuigend naar zich toe: 18-25 en 18-25.

Lang geleden dat dit HVV-team in eigen huis met 0-4 werd verslagen. Het niveauverschil tussen de 2e en 1e klasse is nu wel duidelijk geworden. Maar het is ook helder dat er voor HVV in het gros van de wedstrijden best wel wat te halen zal zijn, mits de mannen er telkens voor de volle 100% voor blijven gaan!

Zaterdag 14 oktober wacht een lastige uitwedstrijd tegen Blauw Wit uit Oldebroek, momenteel koploper met 14 punten uit 3 wedstrijden. Eerstvolgende match in De Marke is op dinsdag 24 oktober, om 20.30 uur tegen SSS 5 uit Barneveld, een team dat in de tussenstand in de buurt van HVV staat.